+38 (04744) 3-98-37
Меню

Відбулася VIІІ Міжнародна конференція «Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва»

    16–17 червня 2022 р. на базі кафедри агроінженерії інженерно-технологічного факультету Уманського НУС проведена восьма Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва».

    Традиційно зустріч відбулася в онлайн-форматі, що зібрала разом багато відомих науковців та молодих дослідників із аграрних й технічних ВУЗів різних регіонів України та провідних наукових установ держави, серед яких представники Луцького національного технічного університету (м. Луцьк), Інституту технологій і природничих наук у Фаленті (Польща), компанії AJE (Туреччина), Державного біотехнологічного університету (м. Харків), Національного університету біоресурсів і природокористування України (м. Київ) та ін.

    Із вітальним словом до учасників Конференції звернувся декан інженерно-технологічного факультету Олександр Пушка, який висловив вітання всім учасникам заходу, відмітивши вагомість проведення конференції.

    Ділова програма розпочалася із доповіді завідувача науково-технічного та природничого відділу Інституту технологій і природничих наук у Фаленті (Польща), доктора наук., професора Генрика Собчука про «ПЕРСПЕКТИВИ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ СПІВПРАЦІ В АГРОІНЖЕНЕРІЇ».

    Інформативними були доповіді В’ячеслава Братішка, декана механіко-технологічного факультету НУБіП України, доктора технічних наук,  старшого наукового співробітника про «ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ ДОСЛІДЖЕНЬ В ТЕХНОЛОГІЯХ БІОПАЛИВ ДРУГОГО ПОКОЛІННЯ»; Себілі Фазазієвої, менеджера компанії ERKAYA INSTRUMENTS (Туреччина) про «ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНА З ОГЛЯДОМ КОНСТРУКЦІЇ АНАЛІЗАТОРА ПОШКОДЖЕННЯ КРОХМАЛЮ»; Валерія Пастухова, завідувача кафедри сільськогосподарських машин Державного біотехнологічного університету, доктора технічних наук, професора про «ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННІ КАРТОПЛІ НА ПОВЕРХНІ ПОЛЯ  ПІД ШАРОМ СОЛОМИ»; Віталія Білоусова, засновника компанії ТОВ «Сертифікант» про «МОНЕТИЗАЦІЮ НЕМАТЕРІАЛЬНИХ АКТИВІВ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ, ЩОБ ВИТРАТИ ПЕРЕТВОРЮВАТИ В МАРКЕТИНГОВІ ІНВЕСТИЦІЇ»; Івана Роговського, завідувача кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка НУБіП України, доктора технічних наук, старшого наукового співробітника про «ТЕОРЕТИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ТЕХНІЧНИХ І ТЕХНОЛОГІЧНИХ ФАКТОРІВ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕРНОЗБИРАЛЬНИХ КОМБАЙНІВ» та Андрія Войтіка, завідувач кафедри агроінженерії Уманського НУС, кандидата технічних наук, доцента про «МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ СУПУТНИКОВОГО МОНІТОРИНГУ».

    Під час конференції також було обговорено питання змісту освітньої програми «Агроінженерія». Учасники відмітили, що потрібно більше уваги приділяти агрономічній складовій, як під час формування навчальних планів, так і при розробці робочих програм навчальних дисциплін. 

    Науково-педагогічний склад кафедри агроінженерії та інженерно-технологічного факультету висловлює щиру подяку всім учасникам та друзям Конференції за особистий внесок кожного в її розвиток та успішний взаємообмін досвідом.

Тетяна Кутковецька, доцент кафедри агроінженерії.