+38 (04744) 3-98-37
Меню

Діяльність студентського наукового гуртка «Інженер-дослідник»

    На кафедрі агроінженерії функціонує студентський науковий гурток «Інженер-дослідник». Він служить динамічним центром, надаючи студентам платформу для розвитку свого потенціалу, участі в значущих дослідженнях і реалізації своїх сильних сторін у сприятливому середовищі. Керівником гуртка є доцент кафедри Василь КРАВЧЕНКО.

    Основна наукова спрямованість гуртка – «Поліпшення експлуатаційних та енергетичних показників у виробництві та первинній переробці продукції рослинництва та садівництва».

    Проте, необхідно виділити окремий напрямок мехатронні системи – де можна зануритися в мультидисциплінарне середовище, що поєднує машинобудування, електроніку та інформатику для створення всебічного розвитку інженера-механіка.

    Гурток надає практичний досвід у створенні ефективних та розумних механізмів. Тут можна побачити, як оживають проєкти у відчутних формах. Студенти мають змогу вивести свої ідеї за рамки теорії, перевіривши їх у реальних сценаріях.

    Одним із таких проєктів представив студент Уманського НУС інженерно-технологічного факультету спеціальності «Агроінженерія» – Олексій БАГРІН (група 41-ім). Це є самохідний трактор з можливістю дистанційного управління за допомогою смартфону через Bluetooth. Олексій знайшов необхідний додаток на Google Play Market і написав власний код для трактора, що постійно удосконалює.

 

    Фізичною основою для проєкту стала пластикова модель трактора укріплена металевими елементами. Вправно переробляючи компоненти різних іграшок та механізмів, Олексій продемонстрував винахідливість та креативність у втіленні свого бачення в життя.

        

    Нині самохідний трактор має цілий ряд характеристик. Модуль Bluetooth HC-06 забезпечує безперебійне підключення смартфона, а драйвер двигуна MX1508 забезпечує точне керування електродвигунами. Акумуляторна батарея з зарядним модулем TP4056 Micro-USB живить трактор, доповнений фарами для освітлення, жовтими габаритними вогнями, що вказують напрямок, і задніми габаритними вогнями для безпеки.

    Зчіпний механізм, сам по собі дивовижний, використовує сервопривід MG996R для плавного опускання та підіймання міцної металевої конструкції.

    

    Отже, відвідуючи студентський науковий гурток, студенти можуть розкрити свій науковий потенціал, потяг до новітніх розробок і взагалі опанування, як мехатронних систем, так і інших сучасних досягнень в галузі агроінженерії.

Іван ЛЕЩЕНКО, викладач-стажист кафедри агроінженерії.