+38 (04744) 3-98-37
Меню

Закріплення теоретичних знань практичними навичками з дисципліни «Механіко-технологічні властивості сільськогосподарських матеріалів»

    04 грудня 2020 р. відбулося лабораторне заняття з дисципліни «Механіко-технологічні властивості сільськогосподарських матеріалів» на тему «Властивості ґрунтів» зі студентами-механіками 11к-ім групи, на якому теоретичні знання закріплювалися практичними навичками. Лабораторне заняття проводив старший викладач кафедри агроінженерії Євгеній Петриченко.

    Відомо, що при вирощуванні сільськогосподарських культур одним із головних факторів впливу на розвиток кореневої системи рослин є щільність ґрунту. Тому на лабораторному занятті на тему «Властивості ґрунтів» студенти мали змогу на практиці побачити використання пенетрометра при визначенні ущільнених шарів ґрунту та глибини їх залягання. Знаючи глибину ущільнених шарів можна визначитись з технологією обробітку ґрунту, вірно підібрати знаряддя та налаштувати його. Такий комплексний підхід дозволяє економити ресурси, підвищує продуктивність поля та зменшує навантаження на техніку.  

    Також студентам на даному лабораторному занятті ст. викладачем Євгенієм Петриченко було акцентовано увагу на методах, які дозволяють зменшити ущільнення ґрунту та лінійці сучасної сільськогосподарської техніки, яка використовується для досягнення поставлених задач.

    Проведене лабораторне заняття для майбутніх фахівців було надзвичайно цікавим та інформативним.

 Тетяна Кутковецька, доцент кафедри агроінженерії