+38 (04744) 3-98-37
Меню

ВИСТАВКА AGROEXPO ШЛЯХ РОЗВИТКУ І УСПІХУ

   AGROEXPO одна з найбільших виставок в східній Європі. У VIII Міжнародній агропромисловій виставці з польовою демонстрацією техніки AGROEXPO-2020, яка проходила з 30 вересня по 3 жовтня, взяли участь 450 компаній-експонентів та 500 учасників «Покровського ярмарку». Виставкова площа комплексу має рекордні для України розміри та складає 125 000 м².

   Організаторами виставки є Кіровоградська обласна державна адміністрація, Федерація роботодавців УкраїниТоргово-промислова палата України, Асоціація підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш» та ВГО «Українська асоціація аграрних інженерів», вони дають можливість навчальним закладам безкоштовно взяти участь у виставці. В рамках Всеукраїнського освітнього ярмарку в 2020 році взяло участь 30 ЗВО з різних куточків України. Це в свою чергу дає можливість продемонструвати наукові потужності ВУЗу, а саме факультетів та кафедр.

  Уманський НУС також мав можливість взяти участь у Міжнародній агропромисловій виставці AGROEXPO-2020. Представляли наш ВУЗ доцент кафедри агроінженерії Іван Лісовий, аспірант Богдан Чецький та судент 21-ім групи інженерно-технологічного факультету Володимир Патока. Нашими представниками на виставці відбулося спілкування з стейкхолдерами та виробниками сільськогосподарської техніки, ознайомлення з новинками технологій виробництва, ремонту й обслуговування техніки.  

   Традиційно й цьогоріч на AGROEXPO-2020 були представлені провідні бренди сільськогосподарського машинобудування, як іноземного («John Deere», «New Holland», «Case, Fendt», Claas» та інші), так і вітчизняного (ХТЗ, «Ельворті», «Лозівські машини», «Білоцерківмаз»). Варто зазначити, що за ініціативи Федерації роботодавців України, також була представлена мультибрендова експозиція вітчизняної комунальної техніки.

                                

   НОВИНКИ техніки, які презентували аграріям в рамках виставки «AGROEXPO»-2020 розміщуються за посиланням https://www.ukragroexpo.com/exhibition/news/novynky-tekhniky-iaki-prezentuvaly-ahrariiam-v-ramkakh-vystavky-agroexpo-2020

   Окремою експозицією в рамках виставки ще відбулася виставка «AUTOLAND»,  на якій були представлені легкові та вантажні автомобілі  світових брендів.

   Також під час роботи виставки відбулась низка семінарів, конференцій, панельних дискусій та «круглий стіл» на тему «Національна система кваліфікації – міст між освітою та ринком праці» під час якого було проведене обговорення проблем реалізації державної політики у сфері кваліфікацій та важливість якості професійних кадрів з точки зору роботодавців. В роботі даних заходів брав участь й представник Уманського НУС доцент кафедри агроінженерії Іван Лісовий.

                                

   Таким чином, не зважаючи на карантинні обмеження виставка «AGROEXPO»-2020 все ж таки відбулася, про що свідчить велика наповненість майданчиків сільськогосподарською технікою та відвідуваність учасників, за чотири дні роботи виставки її відвідали 38 000 – 42 000 осіб. Необхідно зазначити, що заходи такого рівня дають можливість не тільки ознайомитися з новинками в машинобудуванні, як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва сільськогосподарської техніки, а й взяти участь у різних конференціях, семінарах та круглих столах для обговорення багатьох важливих питань стосовно освіти в Україні. 

 

Іван Лісовий, доцент кафедри агроінженерії