+38 (04744) 3-98-37
Меню

Використання сучасних засобів механізації в практичній підготовці студентів

      Сучасний інженер-механік зобов’язаний володіти знаннями щодо використання навігаційних систем на сільськогосподарській техніці.

      На практичному занятті «Системи паралельного водіння» перед студентами четвертого курсу 41-ім групи інженерно-технологічного факультету було поставлено завдання провести аналіз функціональних можливостей систем паралельного водіння різних виробників економ-класу. Та на професійній системі Ті5 фірми HEXAGON від компанії ФРЕНДТ навчитись налаштовувати обладнання для різних виробничих задач на різній техніці.

      Для закріплення отриманих навичок, систему паралельного водіння було налаштовано для встановлення на легковий автомобіль, що дозволило студентам визначити точні параметри земельної ділянки (для порівняння з даними, які тримали на попередній практичній роботі), виконати проходи використовуючи різні режими водіння (паралельна пряма, паралельна крива, адаптивна крива, рух під кутом та по колу) та змінюючи налаштування чутливості системи  відчути вплив даного параметру на керованість автомобіля.

      Колектив кафедри агроінженерії висловлює вдячність керівнику компанії «ФРЕНДТ» Віталію Шуберанському за підтримку та допомогу в освоєнні сучасних систем для точного землеробства.

Руслан Оляднічук, доцент кафедри агроінженерії