+38 (04744) 3-98-37
Меню

Участь викладачів Уманського НУС в заході на тему «Досвід впровадження дуальної професійної освіти в Німеччині»

      4 березня 2020 року в рамках співпраці підприємств Кіровоградської області та місцевих закладів професійної освіти разом із Службою старших експертів (SES) Німеччини в Економіко-технологічному інституті ім. Роберта Ельворті (м. Кропивницький) відбулася зустріч з Ральфом Вільхельмі – експертом Служби старших експертів (Німеччина). Тема зустрічі – «Досвід впровадження дуальної професійної освіти в Німеччині».

                                             

                                                         Ральф Вільгельмі, експерт Служби старших експертів (Німеччина)

      Ральф Вільгельмі протягом 35 років працював в області професійної дуальної системи навчання за технічними спеціальностями, брав участь в розробці концепції навчання за напрямом технологія автоматизації на землі Рейнланд-Пфальц, оцінюванні якості підготовки фахівців за дуальною формою в сфері промислової механіки і мехатроніки при Торгово-промисловій палаті Кобленця.

      В даному заході взяли участь доценти кафедри агроінженерії Уманського НУС Іван Лісовий, Руслан Оляднічук і Тетяна Кутковецька. Викладачі нашого ВУЗу мали можливість ознайомитися із системою дуальної освіти та особливостями професійної дуальної освіти в Німеччині, взаємодії закладів освіти й бізнесу. Тема заходу на сьогодні дуже актуальна, так як реалізація дуального навчання у системі підготовки кадрів сприятиме переходу на якісно новий рівень, а саме в підготовці висококваліфікованих фахівців, що як наслідок забезпечить конкурентоспроможність агарного сектору України у світі.

Тетяна Кутковецька, доцент кафедри агроінженерії