+38 (04744) 3-98-37
Меню

Студентський науковий гурток із спеціальності «Агроінженерія»

    На кафедрі агроінженерії функціонує студентський науковий гурток, який дозволяє впроваджувати ідеї майбутніх інженерів в металі та діючих моделях, проводити дослідження технологічних процесів та робочих органів.

    В 2020 році члени гуртка запропонували модернізувати мінітрактор ХТЗ-1410 (дизельний ДВЗ не підлягає відновленню). При обговоренні проекту модернізації одноголосно підтримали ідею доцента Оляднічука Р.В. перевести ХТЗ-1410 на електричну тягу.  І відповідно, розпочався пошук обладнання, яке могло б задовольнити даний проект.

    Завдяки підтримці адміністрації Уманського НУС було придбано комплект обладнання компанії Golden Motors для модернізації даного трактора.

    До справи взялися майбутні інженери та розробили документацію для виготовлення конструкції проставки. Студенти пройшли шлях від ескізу на папері, вимірювання об’ємних деталей, розробки робочих креслень та створення шаблону приєднувальної пластини. Відчуття реалізації власних знань та здібностей неабияк надихає гуртківців на подальшу роботу по реалізації даного проекту.

Василь Кравченко, керівник студентського наукового гуртка.