+38 (04744) 3-98-37
Меню

Практичний семінар на тему: «Використання агродронів в сільськогосподарському виробництві»

    19 квітня 2023 р. на кафедрі агроінженерії Уманського НУС відбувся практичний семінар на тему: «Використання агродронів в сільськогосподарському виробництві» для студентів спеціальності 208 «Агроінженерія».

    На семінар був запрошений представник фірми DAR AGROmarket Ярослав МАРТИНЮК, який розповів про новітні технології обробітку грунту, внесення добрив та засоби захисту рослин, а також про застосування сучасної техніки при виконанні цих робіт. На сьогодні найбільш актуальними є роботи із захисту рослин і серед поширених технічних засобів, що використовуються для таких робіт – це агродрони.

    За словами Ярослава МАРТИНЮКА агродрони є перспективними у виконанні таких робіт, тому що вони можуть працювати, як із сипучими, так із рідкими хімічними засобами. В них ще є ряд переваг: не роблять технологічних колій, можуть працювати коли вологий грунт (по такому грунті трактор ще не може їхати). Проте, в агродронів є й недоліки – їх не можна використовувати в дощову та вітрову погоду, не працюють з пульта та коли є різні перешкоди, наприклад повітряна тривога чи якійсь стовпи. Крім переваг та недоліків студентам було донесено й технічні характеристики агродронів, а саме: час роботи, заряд батареї, ємність баку, його заправка, норма та площа внесення рідини, продуктивність та ін..

    Студентів надзвичайно зацікавив практичний семінар такого формату та  інформація про інноваційні технології й технічні засоби, які використовуються в сучасному сільськогосподарському виробництві. Вони задавали питання, що їх цікавили та отримували ґрунтовні відповіді.

    Колектив кафедри та студенти щиро дякують за цікаву та ґрунтовну зустріч з потенційним роботодавцем, що є важливим для майбутніх спеціалістів в отриманні практичних навичок в даній галузі.

Тетяна КУТКОВЕЦЬКА, доцент кафедри агроінженерії.