+38 (04744) 3-98-37
Меню

Практичне заняття з дисципліни "Машини, обладнання та їх використання в садівництві та рослинництві"

      25 лютого 2020 р. на кафедрі агроінженерії проводилося начання із засвоєнням практичних навичок по визначенню точності вимірювань вказаної ділянки з дисципліни "Машини, обладнання та їх використання в садівництві та рослинництві".

     Засвоєння студентами сучасних методів виробництва починається з практичного навчання. На всіх сільськогосподарських підприємствах постає питання обліку земельних ресурсів, визначення меж окремих полів, а також використання карт-завдань для роботи техніки. Тому на практичному занятті «Визначення параметрів земельної ділянки» перед студентами четвертого курсу інженерно-технологічного факультету стояло завдання визначити характеристики вказаної ділянки. При цьому використовувались різні програми, які встановлювались на мобільний телефон, та професійне обладнання – система паралельного водіння Ті5 компанії HEXAGON.

      Метою роботи було оцінити точність вимірювань вказаної ділянки (довжина гонів, ширина, периметр, площа ділянки) та достовірність отриманих даних, а також визначити фактори, які найбільше впливають на точність вимірювань.

Руслан Оляднічук, доцент кафедри агроінженерії