+38 (04744) 3-98-37
Меню

Набуття практичних навичок на виробництві студентами спеціальності «Агроінженерія»

    6 листопада відбулася виїзна екскурсія зі студентами інженерно-технологічного факультету, спеціальності 208 «Агроінженерія» до компанії ТОВ «РОПА Україна», що знаходиться в с. Полковниче Білоцерківського району, Київської області.  

    Компанія ТОВ «РОПА Україна» працює на ринку України з 2003 року. Свою діяльність здійснює за трьома напрямками: продаж, обслуговування та виробництво. Власне виробництво компанії – це бурякозбиральні і картоплезбиральні комбайни, ґрунтообробна техніка, посівні машини, навантажувачів буряків та техніка для внесення добрив. Також компанія ТОВ «РОПА Україна» є офіційним дилером сільськогосподарської техніки фірми Horsch і  Bergmann (посівні комплекси, грнтообробна техніка) та Diamant (техніка для подрібнення гілок).

    Про роботу компанії в повному обсязі розповіла керівник відділу підготовки кадрів Ірина ОЛЯТОВСЬКА.

          

    Далі студенти мали змогу поспілкуватися з керівником сервісної служби техніки «Ropa» Анатолієм СТЕПАНЮКОМ, який представив нові моделі бурякозбиральних комбайнів, що використовуються в Україні. Під час ознайомлення студентів з такими комбайнами, Анатолій СТЕПАНЮК повністю розповів про особливості конструкції комбайнів, їх переваги та недоліки та умови експлуатації.

                                 

    Про особливості роботи та конструкцію картоплезбиральних комбайнів розповів керівник сервісної служби техніки «Horsch» і «Bergman» Сергій ЛУЖЕЦЬКИЙ.

                                 

    В ході екскурсії, працівниками компанії, студентам були представленні натуральні зразки сільськогосподарської техніки, а саме: посівні комплекси, ґрунтообробна техніка, техніка для збирання цибулі та аплікатор для внесення добрив. Про їх роботу, конструкцію та особливості було надано детальну інформацію, що дуже зацікавило студентів, як майбутніх спеціалістів в обраній професії.

           

            

    Також студенти мали можливість оглянути ремонтну майстерню компанії ТОВ «РОПА Україна», де проводиться технічне обслуговування та ремонт техніки.

          

    На завершення екскурсії були показані складські приміщення, завідуючою складу Ольгою СТИНКЕ, в яких зберігаються запчастини та комплектуючі до сільськогосподарської техніки виробництва «Ropa».

          

    Екскурсія відбулася на високому рівні, цікавою та пізнавальною. Для студентів, що здобувають вищу освіту зі спеціальності «Агроінженерія», такі зустрічі є надзвичайно актуальними, так як отримані практичні знання надають можливість їх кар’єрного розвитку в даній галузі.  

    Студенти та викладачі кафедри агроінженерії щиро вдячні керівникам компанії  ТОВ «РОПА Україна» за надану можність ознайомитися із сучасною сільськогосподарською технікою, її виробництвом та експлуатацією.  

Тетяна КУТКОВЕЦЬКА, доцент кафедри агроінженерії.