+38 (04744) 3-98-37
Меню

Лабораторне заняття з дисципліни «Експлуатація машин і обладнання»

    Для студентів спеціальності «Агроінженерія» відбулося лабораторне заняття з практичним використанням сучасних технологій у механізації. Тема заняття «Системи паралельного водіння».

    На сьогодні важко уявити агроінженера, який не володіє сучасними навігаційними системами. На лабораторному занятті «Системи паралельного водіння» студенти інженерно-технологічного факультету 41-ім групи проводили вимірювання площі ділянки та налаштування навігатора для роботи з різними агрегатами. Встановлення системи HEXAGON Ti5 на легковий автомобіль дозволило студентам відчути вплив рівня чутливості системи на прямолінійність руху автомобіля, виконати всі типи траєкторій та відчути, що використовуючи системи паралельного водіння можна полегшити роботу оператора та підвищити продуктивність техніки.

  

    Більш детально про функціональні можливості системи HEXAGON Ti5 розповів керівник уманської філії ТОВ ТД «Агроальянс» Гуцаленко Анатолій Олександрович. На прикладі стенда польового обприскувача, Анатолій Олександрович продемонстрував яким чином відбувається відключення секцій або поодиноких форсунок на самохідному обприскувачі CASE IH PATRIOT SPX 3330. Поділився досвідом використання подібних систем в умовах реальної експлуатації та перевагами впровадження даних систем на широкозахватних обприскувачах.

                                        

    Таким чином, використання сучасних методів навчання в навчальному процесі сприяє кращому засвоєнню знань у студентів та підготовку кваліфікованих фахівців зі спеціальності «Агроінженерія».

Руслан Оляднічук, доцент кафедри агроінженерії.