+38 (04744) 3-98-37
Меню

Гостьова зустріч студентів спеціальності «Агроінженерія» з керівником групи компаній Mzuri в Україні

    12 квітня 2023 року в онлайн режимі відбулася зустріч студентів інженерно-технологічного факультету, спеціальності 208 «Агроінженерія» з керівником ВТА “Group” Олександром ЯРОШИНСЬКИМ, офіційним дилером Британської компанії MZURI в Україні.

    Під час зустрічі Олександр ЯРОШИНСЬКИЙ розповів про технологію обробітку грунту Pro-til – смуговий обробіток грунту з одночасним внесенням добрив та посівом культури. Карта обробітку грунту за технологією MZURI Pro-til охоплює майже всю Україну.

            

    Особливість технології Pro-til полягає в тому, що вона поєднує в собі дві технології – традиційну та нульову. Переваги технології MZURI Pro-til:

1) збереження та накопичення вологи;

2) відновлення родючості грунту;

3) захист грунту від водної та вітрової ерозії;

4) економічні переваги – економія палива, економія робочого часу, економія добрив.

    При ознайомленні з технологією була представлена наглядна презентація використання інноваційної техніки компанії MZURI, що працює за Pro-til, це загальний вигляд агрегату, особливість глибокорозпушувача, основні операції, що виконуються за один прохід, загальний принцип технології смугового обробітку, порівняння розташування мінеральних добрив при різних технологіях, практику вирощування, розвиток кореневої системи та показники врожайності.

    Проведення таких зустрічей є надзвичайно важливо, тому що були висвітлені практичні аспекти обробітку грунту за новітніми технологіями з використанням сучасної техніки, що дає змогу студентам поповнювати свої професійні знання саме з практичної підготовки.

    Колектив кафедри агроінженерії та студенти інженерно-технологічного факультету щиро вдячні Олександру ЯРОШИНСЬКОМУ за цікаву інформативну зустріч та можливість співпраці з провідними компаніями в Україні.

Тетяна Кутковецька, доцент кафедри агроінженерії